perjantai 24. maaliskuuta 2017

Pinkkiäkin pinkimmät saimaat

Tässäpä pinkin ystävälle oivat sukat :)
Vähän arvelutti tehdä polvisukat näin räikeästä väristä, mutta ehkä nämä joskus löytävät omat jalkansa :)



Tässä yläpuolella olevassa kuvassa väri on niin lähellä oikeaa kuin se kamerakuvassa voi olla. Alemmissa kuvissa salama vääristää värin violetiksi. 

Malli on nimeltään Saimaa ja se löytyy ainakin Novitan vuoden 2016 sukkalehdestä.
Tällä mallilla tehnyt useammatkin polvisukat. Näyttävä malli, joka in resoriosuuden jälkeen helppo muistaa ja mukva kutoa.

Ja kuten tavallista, pitihän sitä mallia vähän mennä muuttelemaan :)

Silmukkamäärä on aloitettaessa 80 ja kavennukset tein suurinpiirtein ohjeen mukaan. Mutta lisäsin sukkaan pituutta tekemällä tuonne ylös kaksi vinoneliötä lisää. Nyt ne on polvisukat eikä puolensäärensukat. Lisäksi tein jalkaterän päällä palmikon 5 nurjalla, ohjeessa on 3 nurjalla.

Lankana on Novitan Suomalainen sukkalanka, joka on pikkuisen paksumpaa kuin 7 veljestä, 3,5 puikoilla tikutellut, Nämä on siis tosi lämpimät. 





keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Oi Aurora (x2)

Oi Aurora..

Tämä lanka huusi jo kaukaa hyllystä mulle, että sen on päästävä mun kudottavaksi. Siis aivan niin just mun näkönen lanka kuin vain olla voi.

Tällä kertaa en lähtenyt kikkailemaan kuvioilla vaan tein ihan pelkkää perussukkaa, jossa langan kauniit kuvioinnit ja raidat pääsevät oikeuksiinsa.


Tätä Novitan keltaista Aurora-lankaa on kyllä vielä pakko ostaa lisää. Ihanaa väriterapiaa kutoa tällaista pirteää lankaa.

Näihin kaksiin sukkiin kului tasan tarkkaan kaksi kerää. Toiset kokoa 39 ja toiset 37. 

keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Rumat sukat :)

Aina silloin tällöin tulee tehtyä sukat, joissa lopputulos ei mitenkään päin mitattuna ole lähelläkään alkuperäistä visiota. Tässä sellaiset sukat ja lanka.

Tämä lanka olisi ollut parhaiten edukseen ihan tavallisissa perussukissa. Mutta minäpä halusin väen vängällä tehdä siihen jotain kuviota. Törmäsin ohjeita selaillessani joskus kauan aikaa sitten tulostamaani Kerttu-sukkien ohjeeseen ja jostain syystä ajattelin, että selkeä raitalanka ja pitsikuvio sopisivat yhteen. No, eivät sopineet.

 Langan käyttö oli kyllä todella optimoitua :) Tuo pieni nyssäkkä jäi 100 gramman kerästä jäljelle. Lanka on Mellanraggia ja 3.5 puikoilla nämä on tikuteltu. Tiukalla käsialallani tämä puikkovalinta oli ok, hiemankaan löysempää kutovalla 3 olisi parempi valinta. Lanka on pehmeää ja hyvin liukuvaa.

Kuvio hukkuu täydellisesti tuohon lankaan. Reunassa tuommoinen reikäpitsi ja keskellä palmikkoa muistuttava kuvio.

Ohje blogista:
http://www.ullaneule.net/mummo09/ohjeet_kerttu.html

Koko 37-38. Toivottavasti nää joskus kelpaa jollekin :)