sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Hempeetä x2

Ja nyt on niin hempeetä, että :)


Nämä pinkit ihanuudet ovat kokoa 38-39 ja 40-41.

Isommat näistä syntyivät junamatkalla, toinen mennessä Turkuun ja toinen takaisin tullessa. Tosin paluumatka tehtiin Pasilan kautta, joten Tampereen jälkeen pyöriteltiin jo peukaloita.

Silmukoita varressa 56 molemmissa, teräosassa isommissa sama 56, pienemmissä 52.










Lankana ruotsalaisen Järbön Soft Raggi.

Muuten mukava lanka kutoa, mutta liukaspintaisena haastaa kutojansa ensimmäisillä kierroksilla.

Valmis neule joustaa joka suuntaan, on pehmeä eikä taatusti kutita.

Koostumuksensa puolesta rinomainen vaihtoehto esim. villa-allergikolle:



 Nämä puikkosuositukset ja riittävyydet on aina yhtä hauskoja. 

Mun mielestä ehdottomasti kudottava puikoilla 3, ei missään tapauksessa isommilla. Mulla riitti 2 kerää juuri ja juuri näihin kaksiin sukkiin, Yhden sukkaparin paino 92-95 grammaa. 

Niin ja se mun käsiala on edelleen tiukka, joka tietty vaikuttaa myös langan menekkiin.

lauantai 22. huhtikuuta 2017

Raikasta raitaa x 3

Raikkaita raitasukkia on aina hyvä olla varastossa :)

Kaksi kerää Novitan 7 veljestä raitalankaa muuntui kolmeksi raitasukkapariksi, joita kissamamma Pumpuli tässä testailee omiin tassuihinsa :)



Pienimmät ovat kokoa 32-33, keskikokoiset kokoa 35-36. Näissä molemmissa varressa silmukoita 48, jalkaosassa 44 ja 40. Ja 3,5 puikot, edelleen tiukka käsiala.

Isoimmat kokoa 43, silmukoita 56 ja varsi ja jalan päällisosa vohvelineuletta: 2 krs 2o,2n ja 2 krs aina oikein. Näistä syntyy hieman erilainen pinta, joka joustaa hyvin joka suuntaan. Teen usein tällaisia joustavia neuleita silloin, kun ei ole tietoa saajan jalan koosta, leveydestä tms.   


Monasti kysytään, että mihin nämä sukat päätyvät. 

No, ne päätyvät toivottavasti lämmittämään jalkoja :)
Työkaverit, naapurit, ystävät, sukulaiset ja satunnaiset kylänmiehet ovat näitä saaneet lahjoina tai sitten niin, että ovat tuoneet langat.
Moniin arpajaisiin, myyjäisiin yms. olen näitä myös lahjoitellut.
Yhtenä vuonna sukkia meni 45 paria syöpäosastolle, toisena vuonna kolmisenkymmentä paria miesten sukkia kodittomille, 
Tänä vuonna näitä on valmistunut kovin vähän vielä, töissä on ollut sen verran kiirettä ja pitkää päivää. Kesällä tilanne korjaantunee :)

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Kissukat :)

Edelleen olen kirjoneuleissa aika noviisi, vaikka nuorempana on tullut tikuteltua aika monta kirjoneulevillapaitaakin.


Nämä kissasukat (kissukat) lähtivät liikkeelle Anelmaisten ohjeen inspiroimina. Puikot käteen ottaessani ajattelin tehdä Anelmaiset, mutta mutta... en ole erityisemmin mieltynyt kukkiin sukassa (epäkäytännöllisiä) enkä pidä myöskään Anelmaisten resorista, joka lörpsähtää käytössä aika pian.


Niinpä loppupelissä Anelmaisista jäi jäljelle vain muutama kuvioraita. Näitä ei siis voi nimittää Anelmaisiksi, vaikka jotkut tuntuvatkin kutsuvan sillä nimellä kaikkia kirjoneulesukkia.

Silmukkamäärä alussa 68 ja siitä sitten pikkuhiljaa kapenee 52 silmukkaan. Kissaraidan kissa on löydetty pinterestistä ja sitä hieman muokattu tähän sopivaksi.

Lankana 7 veljestä keränloppuja, puikot 3,5, koko noin 40 ja lopputulos on tämä :)

KIN-sukat

Joskus muutama vuosi sitten tein yhdet sukat tällä mallilla ja mallin nimen tarina jäi silloin mieleeni.
Sekä malli että tarina löytyvät  Hilpan blogista.








Tätä mallia on mukava neuloa, mallikerran oppii muistamaan muutaman kerran jälkeen. Erityisesti silmääni miellyttää tuo varressa oleva joustinneuleen ja valepalmikon yhdistelmä, jotenkin minusta paljon kauniimpi näin kuin pelkkänä valepalmikkona.



Silmukkamäärät ihan ohjeen mukaisesti, puikot 3,5. Lankana on OIVA sukkalanka, jonka olen saanut työkaverilta hänen tyhjättyään äitinsä lankavarastoja. Minulla ei ole mitään mielikuvaa, milloin tätä lankaa on ollut myynnissä, mutta villi veikkaus on, että ei ole ihan tältä vuosituhannelta :)





Miellyttävä lanka neuloa, puikkosuositus tosin on 4,5, mutta hyvin taipui 3,5 puikoillekin. Pinta on kiiltävä, mikä ehkä vähän vaikeuttaa kuvion näkymistä sukassa.