perjantai 6. tammikuuta 2017

Junasukkasia x 3



Osallistuin joulun alla joululahjasukkavaihtoon, josta tuli joululahjaksi sukat ja kolme kerää lankaa. Tapaan osallistua sukkavaihtoihin muutaman kerran vuodessa, niissähän ideana on se, että kudotaan sukat jollekin henkilölle jossain ja saadaan sukat joltain henkilöltä jostain. Jouluvaihdossa oli lisäksi mukana lankaa tai tarvikkeita 10-15 eurolla.

Näissä vaihdoissa saa aina esittää toiveita, joita ei aina kuitenkaan noudateta. Itse ilmoitan joka kerta pitäväni kirkkaista raikkaista väreistä, kuten keltainen, oranssi, punainen. Ja sitten saan tuommoiset maantienväriset sukat ja langat, joita en itse kaupasta ostaisi. Nämä sukat on lisäksi mallia "räpylä", eli minun jalkaani aivan liian leveät.


 Useimmiten on tullut ihan käyttökelpoisia sukkia, vaikka joskus on kyllä saatu oikein hyvät naurut. Niinkuin vaikka näissä oikealla olevissa sukissa, jotka ovat KESKIMÄÄRIN ihan oikean kokoiset, mutta kummatkaan eivät ole sopivan kokoiset.



Tekijä siis lähetti kahdet sukat yksien sijaan, oikea pituus sukalle olisi ollut 24 cm...
Eihän sillä koolla niin väliä?




Mutta siis joo, asiaan:
Paketissa ollut sinisävyinen lanka on Novitan Niitty -lankaa, joka on keinokuitulankaa. Päätin siis kutoa nämä kerät heti pois, koska muuten ne jäävät lojumaan kaaapin nurkkaan. Minä kun en eritysemmin pidä keinokuitulangoista.


Ja tässä kuvassa jälleen ystävämme Pippuri sukantarkastuspuuhissa. Huomatkaa ylpeä ilme, nämä sukat kelpuutettiin siis ilman isompia mutinoita. ;)

Ja tässä alla vielä ne junasukat x 3. Kaksi kerää ritti juuri sopivasti kolmeen sukkapariin.
Vahingossa tuon yhden parin kohdalla hyppäsin suoraan nurjista kierroksista kantapäähän kiertämättä joustinneuleen kautta, joten purkamisen sijaan se sai parikseen toisen lyhennetyn sukan. Normikokoisiin ei lanka olisi riittänytkään, joten hätäily oli tällä kertaa hyvästä.
Yhdet sukat lahjoitan joulukuussa syntyneelle opiskeljan vauvalle, kahdet jäävät vielä odottamaan omia pikkujalkojaan.


Puikot kolmosen bambupuikot (lempparini) ja silmukoita 40. Teräosassa 22 kierrosta ennen kavennuksia. Terän pituus noin 11,5 cm. 

Junasukkien ohje ja tarina löytyvät mm. http://www.taitoep.net/muut/junasukka-ohje 
Junasukassa hyvää on se, että pysyy hyvin levottomammankin vauvelin jalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti